Hoppa till innehållet

Ropo Capital utser Jarno Kastarinen till CTO

Ropo Capitals teamlead för Platform Support och långvarigt anställda Jarno Kastarinen har utsetts till Chief Technology Officer. Jarno Kastarinen tillträdde sin nya roll den 1 december 2023.

Jarno Kastarinen har ackumulerat över 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, och aktivt bidragit till att forma det tekniska landskapet. Han började på Ropo Capital år 2017 genom förvärvet av Enfo Zender i Finland. Sedan dess har han haft nyckelroller i Ropos plattformsutveckling och support som teamlead för Platform Support och Chief Architect.

“Jag ser fram emot att leda team Technology och att stärka vår position som teknologisk föregångare i branschen. Vårt teknikbaserade koncept är något jag djupt uppskattar, och jag är fast besluten att anpassa vår teknik till affärens behov och att driva vår tillväxt framåt”, säger Jarno Kastarinen, ny CTO.

Jarno Kastarinen efterträder Mikko Puhakka som lämnar Ropo Capital av familjeskäl. För att säkerställa en lyckad överlämning kommer Mikko Puhakka att fortsätta finnas tillgänglig för support året ut.

”Samtidigt som vi är ledsna över Mikkos avgång så stöder vi helhjärtat hans beslut och önskar honom lycka till i nästa kapitel i livet. Jag är också glad att kunna meddela att Jarno, vår erfarna teknikspecialist med en djup förståelse för Ropos verksamhet och ambitioner, tar över CTO-rollen. Vi har fullt förtroende för hans förmåga att leda vår tekniska utveckling”, berättar Ilkka Sammelvuo, Ropo Capitals VD.

”Nu när jag kliver av vill jag tacka alla mina kollegor och alla som har varit en del av denna otroliga resa. Jag kommer att följa Ropos tekniska utveckling med en känsla av stolthet, och jag litar på att Jarno fortsätter att leda vägen”, säger Mikko Puhakka.

 


Ropo Capital är en ledande leverantör av tjänster inom faktura- och kredithantering i Finland och täcker hela värdekedjan för kundfordringar. Vi är föregångare när det kommer till tekniska lösningar på den nordiska marknaden – vårt koncept bygger på fördelarna med digitalisering, avancerad automatisering och realtidsrapportering. Företaget har sitt ursprung i Finland, med huvudkontor i Kuopio, och sysselsätter cirka 400 ekonomi- och teknikspecialister i Finland, Sverige och Norge. Ropo Capital har över 10 000 kunder, från små och medelstora företag till de allra största. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument varje år.