Hoppa till innehållet

Marknadskoordinator till Ropo Capital

* TJÄNSTEN ÄR TILLSATT*

 

Om Ropo Capital
Ropo Capital har kombinerat informationslogistik med kredithantering och på så sätt skapat en ny norm på marknaden. Vårt erbjudande täcker hela fakturans livscykel – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Vi konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med en affärsmodell grundad på digitaliseringens fördelar och avancerad automatisering.

Ropo Capital är marknadsledande inom fakturahantering i Finland och har genom förvärv de senaste åren expanderat till den nordiska marknaden. Idag har vi ca 370 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge och mer än 10 000 kunder. Totalt levererar Ropo Capital över 140 miljoner fakturor och andra dokument årligen. Vårt mål är att år 2023 vara den ledande leverantören i Norden av tjänster inom fakturans livscykel.

Om tjänsten
Som Marknadskoordinator på Ropo Capital får man möjlighet att vara med på en resa där Ropo bygger ett marknadsledande företag i Norden med unika tjänster i fakturans livscykel. Du kommer att ha en viktig roll i deras framgång där du får möjlighet att få vara med och ta strategiska beslut i kombination med praktiskt verkställande av dessa. Detta kommer att förändra spelplanen på marknaden. Det är en bred roll där det finns stora möjligheter att ta mycket ansvar och utvecklas inom området.

I rollen som Marknadskoordinator fokuserar du på planering, redigering samt produktion av innehåll för interna såväl som externa kanaler. Detta för att generera leads till sälj samt engagera deras befintliga kunder genom att bygga varumärkesmedvetenhet och preferens för deras målgrupp.

Du hanterar det operativa inom marknadsföring och kommunikation och ansvarar för att lokalisera samt genomföra marknadsförings- och kommunikationsplanen. Rollen är diversifierad och involverar samarbete med sälj, produktion samt IT avdelningen, med kollegor i Sverige, Norge och Finland. Fokus ligger på att genomföra marknadsplaner och att vara en del av planeringen tillsammans med marknad och kommunikation på gruppnivå.

Det finns goda möjligheter att göra framsteg och utvecklas i en kreativ och resultatorienterad miljö hos Ropo Capital.

DINA ANSVARSOMRÅDEN

 • Tillsammans med sälj och marknadsansvarig sätta marknadsstrategi och årlig plan för Sverige, baserad på överenskommen strategi samt gemensamma mål uppsatta av ledningen.
 • Praktisk utveckling och genomförande av marknadsföringskampanjer, försäljning/kundevenemang och kommunikation för Sverige.
 • Generera innehåll för att stödja kommunikations- och marknadsföringsinsatser, inkluderat säljmaterial, hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, pressrelease samt intranätposter.
 • Samla in, analysera och rapportera resultat från marknadsföringsaktiviteter. Presentera lärdomar från aktiviteter och kanaler.
 • Samarbeta med säljteamet för planering samt utförande av koordinerad säljplan samt uppföljning.
 • Styra och sätta krav för externa reklambyråer och kampanjer.
 • Planera och organisera event för nya och befintliga kunder.
 • Internt kommunikationsstöd inklusive hantering av intranät, i samarbete med HR.
 • Säkerställa att samtligt marknadsföringsmaterial är i linje med Ropos varumärkesidentitet.

För att lyckas i den här rollen krävs det att du kan hantera och fortsatt prestera bra även under press och korta deadlines. Ett kreativt tänk och förmåga att arbeta både självständigt såväl som en del av ett team är nödvändigt. Intresse för det svenska språket med passion för grammatik och kvalitetsinnehåll är ett krav.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Du har en god förståelse kring kundkommunikation och är resultatdriven. Vi söker en kreativ och en innovativ lagspelare, som målinriktat kan driva marknadsföringen i Sverige framåt.

Övrigt:

 • Kandidatexamen i Marknadsföring, Affärsutveckling eller liknande.
 • Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Beprövad erfarenhet inom hantering av marknadsföringsprocesser B2B.
 • Duktig på att skapa kontext i marknadsföring. Stark kompetens i såväl skrift- som redigering i olika format och kanaler.
 • Flytande i både tal och skrift i engelska samt svenska (koncernspråk är engelska).
 • Digitalt kunnig inom SEM, SEO, grafisk reklam samt förståelse för KPI:er och grunderna i Google analytics.
 • Hantera publiceringsverktyg, nyhetsbrev och Linkedin.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Som medarbetare hos Ropo blir du en del av deras starka företagskultur som präglas av arbetsglädje och effektivitet, engagerade människor som drivs av att få saker att hända. De tänker stort och utmanar sig själva varje dag.

Ropo Capital erbjuder ett riktigt bra förmånspaket med aktiv satsning på hälsa samt en chans att vara en del av ett spännande företag i en tillväxtfas. Du får en stimulerande och fartfylld arbetsmiljö med flexibilitet att arbeta från kontoret och hemma. För rätt kandidat finns goda möjligheter att ta mycket ansvar och växa med marknadsavdelningen.

I denna rekrytering samarbetar Ropo Capital med M.R Partner AB. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Rekryteringsansvarig John Rembeck på 0730-463121 alt john@mrpartner.se. Vi kontaktar potentiella kandidater löpande, så tveka inte på att skicka in din ansökan så snart som möjligt.